Meny

Generalforsamlingen sa enstemmig ja til bankfusjon

– Jeg er glad for at en enstemmig generalforsamling sa ja til en sammenslåing mellom Sparebanken Sør og Sparebanken Vest. Nå går vi for alvor i gang med å etablere Norges største og beste sparebank.

Knut Ruhaven Sæthre, styreleder, Anne Omholt Hovstad, leder for generalforsamlingen og Geir Bergskaug, administrerende direktør. 

Fra venstre: Knut Ruhaven Sæthre, styreleder, Anne Omholt Hovstad, leder for generalforsamlingen og Geir Bergskaug, administrerende direktør. 

Det sier konsernsjef i Sparebanken Sør, Geir Bergskaug, som presenterte fusjonsplanene for generalforsamlingen onsdag 2. oktober.

– Når både ansatte, kunder, egenkapitalbeviseiere og offentlig valgte enstemmig sa ja til sammenslåingen, så betyr det mye for oss. Jeg opplever stor støtte til rasjonalet bak fusjonen og den løsningen vi har fremforhandlet. Denne sammenslåingen gjør oss til en enda mer offensiv og solid aktør, som skal være like nære og lokale som før. Det er det generalforsamlingen har sagt ja til!

– Vi får en meget sterk markedsposisjon, som gjør at vi kan sikre vårt samfunnseierskap, økt konkurransekraft for næringslivet, og overskuddsdeling i form av kundeutbytte og gaver til allmennyttige formål.

Tidligere samme dag sa også generalforsamlingen til Sparebanken Vest ja til fusjonen. Det betyr at de to bankene nå vil sende formelle søknader til relevante myndigheter og fortsette prosessen frem mot juridisk fusjon i 2025.

Les mer: Sparebanken Sør og Sparebanken Vest slår seg sammen