Meny

Sparebanken Sør med sterkt kvartalsresultat

– I 2. kvartal leverer vi igjen sterke resultater og god egenkapitalavkastning. Det er spesielt gledelig å se at utlånsveksten har tatt seg opp og er godt over markedsveksten.

Geir Bergskaug, administrerende direktør i Sparebanken Sør, ved utendørs kafebord

Det sier konsernsjef Geir Bergskaug, som tirsdag presenterte resultatene for 2. kvartal 2024. Et resultat før skatt på 648 mill. kroner er en økning fra 550 mill. kroner i samme periode i 2023.

– Resultatet er preget av god vekst i provisjonsinntekter og resultatbidrag fra tilknyttede selskaper, fortsatt lave tap og lønnsom vekst. I tillegg bidrar selvsagt renteinntektene positivt.

Lav kostnadsprosent og sterk egenkapitalavkastning

Banken leverer en meget lav kostnadsprosent i kvartalet på 34,3 prosent, og er med det en av de mest kostnadseffektive bankene i landet. Egenkapitalavkastningen til Sparebanken Sør peker også oppover.

– Vi leverer nå en egenkapitalavkastning på 12,5 prosent i kvartalet, mot 11 prosent i samme periode i fjor. Som standardbank med en uvektet kjernekapitalandel på hele 9,2 prosent, så viser dette at vi er en svært solid bank med god lønnsomhet. Ser vi på første halvår 2024 er egenkapitalavkastningen på sterke 13,3 prosent, mot 11,5 prosent i første halvår 2023.

God vekst i kvartalet

Sparebanken Sør har en høy andel personkunder, lav risikoprofil og solid sikkerhet i utlånsporteføljen. Den annualiserte utlånsveksten i 2. kvartal ble på sterke 7,1 prosent, med 6,6 prosent på personkunder og 8,1 prosent på bedriftskunder. Også innskuddsveksten er solid.

– Vi har hatt en positiv innskudds- og utlånsvekst de siste 12 månedene, og har god fart halvveis i året. Tap og mislighold er fremdeles svært lavt.

Positiv resultatutvikling

Netto renteinntekter utgjorde 823 mill. kroner i 2. kvartal 2024, mot 732 mill. kroner i 2. kvartal 2023. Resultat før skatt er på 648 mill. kroner i kvartalet.

– Rentenivået har økt over tid, og har gitt bankene økte rentemarginer, både for person- og bedriftsmarked. Det har selvsagt bidratt til en positiv resultatutvikling. Vi vet ikke om rentetoppen er nådd, men antar at renteinntektene vil flate ut fremover.

Hovedtall fra 2. kvartal 2024 (2. kvartal 2023 i parentes):

  • Resultat før skatt: 648 mill. kr (550 mill. kr)
  • Egenkapitalavkastning: 12,5 prosent (11 prosent)
  • Netto renteinntekter: 823 mill. kr (732 mill. kr)
  • Netto inntekter finansielle instrumenter: 21 mill. kr (0 mill. kr)
  • Inntekter fra tilknyttede selskaper: 46 mill. kr (25 mill. kr)
  • Driftskostnader: 345 mill. kr (326 mill. kr)
  • Netto tap på utlån: 13 mill. kr (-9 mill. kr)
Her finner du opptak fra våre arrangementer i Arendalsuka

Arendalsuka - opptak av arrangementer

Vi støtter opp under Arendalsuka som hovedsamarbeidspartner og som vertskap for arrangementer. 

Sperr kort, konto, nettbank og BankID døgnet rundt dersom du trenger det

Døgnåpen hjelp til sperring, BankID og mer

Mistenker du svindel, eller trenger du hjelp til å løse opp sperret kodebrikke, glemt passord eller andre tekniske problemer? Ta kontakt med kundeservice hele døgnet.

Ansatte i Sparebanken Sør jubler for styrets forslag til rekordstort kundeutbytte

Om kundeutbytte

Vi har nå utbetalt over 400 millioner kroner i kundeutbytte for 2023!